Se for deg at det er midtsommer og at stållenken eller gummiremmen på klokken din gjør håndleddet ukomfortabelt og svett. Det du da trenger er en stilig løsning benyttet av hemmelige agenter og yrkessoldater, løsningen er en Natoreim.

Hva er tanken bak Natoreimen ?

Nato remmen ble utviklet av det britiske forsvarsdepartementet beregnet på tøffe forhold i felten. Remmens utforming gjør at metallet på klokken ikke kommer i kontakt med huden slik at den ventilerer vekk fuktighet og svette. Konstruksjonen som gjør at remmen går gjennom begge fjærpinnene gjør at risikoen for å tape eller skade klokken blir minimal dersom man skulle være så uheldig at en pinne røyk.

natoreim

Begynn med å fjerne den gamle reimen på klokken. For å kunne bruke Natoreim må klokken ha vanlige fjærpinner som du finner på de fleste klokker. Legg merke til at Natoreima har dobbelt lag med reim under klokken, dette er selve poenget med reima dersom en fjærpinne skulle ryke vil den fortsatt henge på armen med den andre pinnen og du unngår å tape eller skade klokken.

nato klokkereim

Begynn med å tre den lange delen inn ved den første fjærpinnen, så under klokka og ut via den andre pinnen. Dersom du vanligvis har klokken på venstre hånd er det vanlig å ha låsebeslaget vendt oppover sett forfra med kronen til høyre, det er ofte enklere å ta av og på klokken på denne måten.

nato strap

Nå kan du tre den lange delen inn i bøylen på den korte delen som vist på bildet, prøv å få klokken så nærme bøylen på den korte delen som mulig, da vil låsen bli bedre sentrert på undersiden av håndleddet.

nato klokkerem

Avhengig av lengden på remmen og diameter på håndleddet vil du antagelig få noe lengde til overs, en måte å gjøre det på er å brette enden og stikke den tilbake under den ytterste bøylen som på bildet. Dette er selvfølgelig en smakssak, men mange synes at dette ser ganske bra ut og fungerer praktisk.