Slipsnålen, en liten detalj som kan gjøre et viktig inntrykk på antrekket.

Slipsnålen er ikke kun til pynt, men er en praktisk måte å holde slipset på plass godt festet til skjorten når man er ute i vinden eller sitter ved middagsbordet. Du vil jo helst ikke tilkalle kelneren hele tiden for å klage på at det er et slips i suppen.

Slipsnål typer.

De to vanligste slipsnåltypene er slipsnål med fjærbelastet feste og slider typen som er laget i ett stykke metall som er bøyet til slik at spennet i metallet holder slipsnålen på plass.  Slipsnål med fjærbelastet feste sikrer at slipset sitter trygt men er best egnet for slips i litt tyngre materialer. Har du et smalt slips i lett stoff kan slideren være et godt valg da det på disse er lettere å holde slipset glatt og flatt.

slipsnål typer slider fjærclips

Velg farge.

Velg farge og materiale på slipsnålen som passer med farge på klokke, mansjettknapper, beltespenne osv.

slipsnål farger sølv gull

Velg lengde.

Velg en slipsnål hvor lengden på slipsnålen utgjør ca. 1/2 - 3/4 av bredden på slipset. For en nostalgisk "retro-look" kan du gå opp med lengden på slipsnålen slik at den dekker hele bredden på slipset, men slipsnålen bør ikke være bredere enn slipset.

lengde på slipsnål

Hvor på slipset skal slipsnålen festes ?

For å ha mest nytte, og hva som ser penest ut, bør slipsnålen festes mellom 3. og 4. skjorteknapp, dette er en generell regel som de fleste er enige i.

slipsnål plassering

Tips.

Og et lite tips til slutt: Før du setter på slipsnålen bør du trekke slipset litt opp slik at det ikke ligger helt inntil skjorten, dette vil gi et utseendemessig inntrykk av dybde og vil dessuten gjøre at du ikke føler at slipset strammer og holder deg fast.

Galleri:

Slipsnåler som passer for små slips og smale slips.

korte slipsnåler for smale slips

Eller hva med å prøve en slipsnål med et morsomt design ?

Disse slipsnålene blir garantert lagt merke til.

morsom design slipsnål

Slipsnåler som passer for normalbrede slips.

slipsnåler for normal slips bredde